Pinhole Albumen of my son

Pinhole Albumen van mijn zoon

Eerste bezoek na de lockdown

Aan het einde van de lockdown in Brussel kwam onze zoon, toen die eenmaal was goedgekeurd, bij ons op bezoek. Vlak voordat hij naar de kapper ging, vroeg ik hem om voor een gaatje te poseren. Ik wilde iets hebben om aan deze unieke en speciale reünie te herinneren. Een eenvoudige pose voor het tuinraam liet het grijzende licht van de Brusselse lucht zijn ernstige uitdrukking na weken van isolement beitelen. Na de lange blootstelling aan licht kwam alleen zijn gezicht tevoorschijn.

Ik hield van het 19e-eeuwse Victoriaanse karakter van zijn uitdrukking, die me dichter bij de pioniers van de fotografie bracht. De zouten vermengden zich met de natuurlijke vezels van het papier en versterkten de christelijke aard van het beeld. Na afloop deed de foto me denken aan de Lijkwade van Turijn.


Pinhole Olivier Guyaux. Print op handgeschept papier door Pascal Jeanjean. Cyanotypie op albumine laag 10x15cm

Terug naar blog